torstai 1. joulukuuta 2016

Katsaus vaihtoaikaani Saksassa

Heippa hei!

Ihan uskomatonta! Yks mun elämän parhaista vuosista, ellei jopa paras, on nyt edennyt jo joulukuuhun. Tänään sai avata ensimmäisen luukun joulukalenterista, mutta mulla on sellanen fiilis, että koko kulunut vuosi on ollut yksi valtava joulukalenteri.

Keväällä, ennen koulun loppua, sain vahvistuksen Saksasta, että pääsen suorittamaan hakemani kolmen kuukauden vaihdon. Kesä menikin sitten saksaa kerratessa ja matkaan valmistautuessa.

2.8.2016 järjestin aivan ihanat läksiäiset, joissa sain nauttia vielä kerran niin ihanien ja rakkaiden ihmisten seurasta ennen lähtöäni. 5.8. se sitten alkoi. Elämäni seikkailuista tähän mennessä suurin! (Ja kieltämättä myös paras.) Heti perheen tavattuani aavistin, että matkasta tulee mahtava, niin lämmöllä ja rakkaudella he ottivat minut vastaan.

Ensimmäiset viikot menivät totutellessa kokonaan uuteen ympäristöön sekä siihen, että käyttökielenä toimikin nyt saksa. Vaikeuksia oli kielen kanssa tietenkin, mutta jo heti alusta päätin, että englantia en puhu. Ja niinhän se sitten menikin, kolme kuukautta pelkkää saksaa.

Heti alkuvaiheesssa pääsin kokemaan jotain, mitä en uskonut koskaan kokevani: Pääsin pienlentokoneen kyytiin. Kokemus oli mahtava, enkä unohda sitä koskaan!

Tässä kuvassa näkyy vaihtokaupunkini Seesen ylhäältläpäin.

Pikkuhiljaa arki ja koulunkäynti alkoivat sujua. Tutustuin upeisiin ihmisiin ja hellejakso piti meistä huolta koko elokuun. Heti syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Seesenissä järjestettiin perinteinen Sehusafest eli kunnon saksalainen kolmipäiväinen keskiaikafestivaali, Pääsin osallistumaan festivaaliin Seesenin puhallinorkesterin seurassa, sillä host-siskoni oli yksi soittajista. Viikonloppuun mahtui paljon! Musiikkia, hyvää seuraa, loistavaa ruokaa ja upeita ohjelmanumeroita. Jos ikinä saan mahdollisuuden päästä kokemaan tuon kaiken uudestaan, otan sen 100% varmuudella vastaan.


Seesenin puhallinorkesterin jäseniä sonnustautuneina perinteisiin soittaja-asuihin.

Syyskuussa oli myös kahden viikon mittainen syysloma, jonka aikana kävimme perheeni kanssa Pohjois-Saksassa. Vaikka koulu ei vaihto-oppilaille ollutkaan niin kovin rankkaa, tuli loma silti kieltämättä tarpeeseen. 

Maisemat lomakohteessa muistuttivat epäilyttävästi Suomen järvimaisemia.


Lokakuu ja näin ollen viimeinen vaihtokuukauteni alkoi syksyisissä merkeissä. Piristystä tuotti kuitenkin viikottaiset sulkapalloharjoitukset ja orkesteritapaamiset (vaikka itse olinkin vain kuunteluoppilaana). 21.10. minulle järjestettiin upeat 17-vuotis syntymäpäiväjuhlat Oktoberfest-teemalla! Kaikki ihmiset, joihin vaihtoni aikana olin tutustunut ja koko saksan perheeni oli paikalla! Tanssittiin, juhlittiin ja pidettiin hauskaa yömyöhään asti!

DJ, hyvää musiikkia ja aivan parasta seuraa! Mitä muuta voi toivoa?


27.10. Tuli aika sanoa näkemiin saksalaiselle perheelleni, jolla tulee aina olemaan paikka sydämessäni. Yhteyttä pdetään ja keväällä taas tavataan!

Nyt on kuitenkin taas aika kääntää katse kohti koulua ja keskittyä täysillä opiskeluun. Pari viikkoa vielä joululomaan ja sitten alkaakin kunnolla wanhojen tanssien odottaminen...

2 kommenttia:

  1. Odottelen kovasti, että tänne ilmestyy juttu niistä vanhojen tansseista. Ja siitä, miten vuosi on noin yleensä alkanut. Ja huomaa, ihan itse löysin tämän blogisi, kun halusin ensin vain katsoa kartalta, missä teidän koulunne sijaitsee :D sen sijaan en osaa näköjään kommentoida nimellä. Ilmeisesti pitäisi itselläkin olla jokin blogi tms. T. Aila-mummi

    VastaaPoista